⚠️ Увага! Задля протидії шахрайству ми публікуємо перелік офіційних ресурсів Юридичної компанії “Звільнимо”
ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК РЕСУРСІВ

Замовити зворотній дзвінок

Банкрутство – це можливість позбутися від боргових зобов’язань. Така процедура спрямована на відновлення платоспроможності клієнта банку або МФО шляхом списання кредитів позичальника. Оголошення себе банкрутом – це крайній захід, попередньо слід вивчити можливості реструктуризації та рефінансування позики. Водночас така процедура цілком легальна, зараз вона доступна для 1 млн громадян України. На форумі з питань банкрутства фізосіб, а також під час консультацій з юристами можна дізнатися всі подробиці такого процесу.

Чи можна легально ініціювати банкрутство фіз осіб: реальні відгуки

До 2019 року банкрутство було доступно виключно для підприємств. Після поновлення відповідного Кодексу оголосити себе неплатоспроможними можуть не тільки ФОП, але і прості громадяни. Для ініціації процедури боржника необхідно самостійно звернутися до господарського суду. Виходячи з реальних відгуків про банкрутство фізичних осіб та чинного законодавства, позичальникові важливо відповідати ряду критеріїв:

  • розмір всіх кредитних зобов’язань перед різними установами перевищує 30 мінімальних заробітних плат;
  • позичальник перестав гасити позику більш ніж на 50% в останні два місяці;
  • прийнято постанову про відсутність у позичальника майна, яке підходить для погашення позики;
  • є обставини, що підтверджують ризик неплатоспроможності.

Відштовхуючись від відгуків банкрутів і юридичної практики, за результатами процедури можна як списати позика, так і реструктурувати кредит на тривалий період.

Додатково оголошення себе неплатоспроможним дозволяє позбутися від надмірно агресивних колекторів і зняти судові постанови.

Чи варто звертатися до юриста: форум з питань банкрутства фізосіб

Для запуску такого процесу потрібно підготувати заяву та план реструктуризації, а також значний перелік додаткової документації (копія паспорта, опис майна, трудова книжка та ін.). При зверненні до фахівця збором всього необхідного займеться юрист з питань банкрутства. Крім того, залучення професіоналів дозволяє уникнути проблем з державними структурами, розраховувати на якісне представлення інтересів в суді, а також мінімізувати можливі витрати. Замовити послуги юрисконсульта, що спеціалізується на питаннях банкрутства, можна в компанії «ЗВІЛЬНИМО». Ми виграємо 92% своїх справ.

Важливо! Реальні відгуки про банкрутство фізичних осіб показують, що ймовірність успіху при самостійному зверненні до суду прагне до нуля. Успішно оголосити себе неплатоспроможним можна тільки при детальному розумінні тонкощів чинного законодавства, тому без юрисконсульта не обійтися.

На форумах з питань банкрутства фізосіб можна знайти безліч інформації про порядок оголошення себе неплатоспроможним. Хоча в чинному законодавстві чітко прописана легальність такої процедури, самостійно ініціювати процес досить складно, а інформація в інтернеті часто буває застарілою або помилковою. Щоб розробити чіткий і послідовний план дій, позичальникам бажано порадитися з юристом з питань банкрутства.