⚠️ Увага! Задля протидії шахрайству ми публікуємо перелік офіційних ресурсів Юридичної компанії “Звільнимо”
ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК РЕСУРСІВ

Замовити зворотній дзвінок

В силу певних причин у позичальників виникає потреба списати борги по кредитах. Уникнути дзвінків колекторів і судових розглядів можна в тому випадку, якщо банк пробачить кредит. Така ситуація більш ніж реальна, є відразу кілька способів добитися списання позики.

Як списати борги по кредитах

Найпоширеніший спосіб – закінчення строку позовної давності. Щоб законно списати борги, слід не виплачувати позику протягом 36 місяців. Також під час цього періоду не можна підписувати ніяких договорів з банком або мікрофінансової організації.

Важливо! Найчастіше це рішення підійде для людей, які оформили невеликий кредит. У разі великих позик і іпотеки фінансові установи діють агресивно, тому протягом 3 років уникати платежів без позову до суду не вийде.

Також списати кредитні борги можна та іншим шляхом. У 2019 взяли оновлений Кодекс України про банкрутство, тепер така процедура доступна і фізичним особам. Щоб ініціювати банкрутство, необхідно відповідати наступним пунктам:

  • сумарні кредити в різних фінансових установах перевищують 30 мінімальних заробітних плат;
  • позичальник не є власником рухомого та нерухомого майна (виключення – єдине житло);
  • поточні доходи не дозволяють виплачувати тіло, відсотки і нараховані штрафні санкції.

Завдяки процедурі банкрутства позичальники можуть законно списати борги по кредиту, а також реструктуризувати позику на 5, 10 або 15 років.

Третій спосіб – непрацездатність через інвалідність. Це рішення підійде людям, які уклали договір зі страховою компанією. Якщо відсутній відповідний поліс, списання відбувається в стандартному порядку.

Хто займається списанням боргів і кредитів

Ретельне вивчення законодавства – це запорука швидкого та безпроблемного списання кредиту. Успішність справ, в яких клієнт самостійно представляв свої інтереси в суді, прагне до нуля. Звернення до юристів призведе до додаткових витрат, але дозволить розраховувати на позитивний вердикт.

Фахівці допоможуть з підготовкою документів, а також представлять інтереси боржника в суді.

Якщо цікавить списання боргів і кредитів в Україні, на допомогу прийде компанія «ЗВІЛЬНИМО». 170 млн вибачення позик, 92% виграних справ, 11700 консультацій – всього цього ми домоглися за 3 роки. Звертаючись до нас, клієнти можуть з мінімальними втратами позбутися від будь-яких кредитних зобов’язань.

Завдяки нововведенням в законодавстві списання позик стало реальною процедурою. Позбутися від кредитних зобов’язань можна завдяки закінченню терміну позовної давності, по інвалідності або за допомогою банкрутства. У будь-якому випадку бажано проконсультуватися з юристом – послуги досвідчених фахівців дозволяють уникнути багатьох проблем, а також підвищити шанс необхідного судового рішення.