⚠️ Увага! Задля протидії шахрайству ми публікуємо перелік офіційних ресурсів Юридичної компанії “Звільнимо”
ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК РЕСУРСІВ

Замовити зворотній дзвінок

Немає коштів, необхідно віддати, потрібні гроші на продукти…. Саме з таких думок починається кожен ранок мого життя. Важко уявити навіть той факт, що я заборгувала такі шалені кошти. Одразу паніка, думки про суїцид, втечу… Зупиняє єдине – я не така. Я відповідальна особа, яка повинна вистояти заради своєї сім’ї, заради своєї дитини та людей, що підтримували мене весь час. 

Я прочитала масу статей, відгуків на форумах та сайтах про жахливі наслідки кредитування, однак опинитися на місці одного з таких осіб, навіть не приходило на думку. Однак, я таки потрапила в лещата кредиторів, колекторів та банківських установ.

Моя історія не жахлива і навряд чи зможе викликати співчуття у суспільства, але моя історія давня, як світ, банальна і проста.

Я залишилася з дитиною на руках більше 10 років тому і довго не підпускала до себе чоловіків. А одного таки впустила в своє серце і життя. Саме тоді все і почалося. Я багато разів брала кредити в банках, проте як важко мені не було, я завжди вчасно виплачувала і дотримувалася графіку платежів. У мене була ідеальна кредитна репутація. Коли з’явився Микола усе пішло коту під хвіст.

У 2020 році я вирішила виплатити усі кредити в банках, щоб спокійно жити і не рахувати дні до наступних платежів. Однак цей чоловік заволодів моєю свідомістю настільки, що я без зайвих слів виконувала усі його побажання. У нього не було роботи і з рідними часто конфліктував. Він виріс в інтернаті, тому мені було його дуже шкода. Він щодня просив у мене гроші на прожиття. Знаючи наскільки важко бути голодним і не мати жодної підтримки у житті, я допомагала йому фінансово. Окрім цього намагалася забезпечити гідне існування своїй дочці та батькам, у домі яких ми проживали. Також на мої плечі впали комунальні платежі, покупки, одяг для дитини, плата за шкільне харчування та різноманітні зошити. Грошей не вистачало і я почала шукати якийсь підробіток в інтернеті. Писала статті, проходила опитування. Якось у вересні мені запропонували заробити 250 гривень, шляхом реєстрації на онлайн МФО. Так і розпочалася моя сумна історія з онлайн кредитами. Більше 6 місяців я якось виходила з ситуації: оплачувала кредити в банках, брала онлайн кредит і перекредитовувала інший, а на залишок жила та давала гроші на життя коханому чоловікові. Перші негативні наслідки я відчула в кінці березня, коли близько тижня мала прострочку у декількох організаціях. Почалася паніка. Саме тоді банк мені запропонував узяти чималий кредит. Я погодилася. Знову почалися нескінченні перекредитування і безсонні ночі з єдиним питанням : «Як з усього цього виплутатися?» Я знову шукала вихід в інтернеті. Багато компаній пропонували взяти величезні гроші, щоб покрити усі борги та виплачувати протягом декількох років рівними частинами. Саме тоді я потрапила в руки шахраїв. За лічені дні я віддала невідомо кому більше 15 тисяч гривень, які збирала в різних МФО по маленьких частинках з єдиною надією, що зможу перекрити усі борги і платити одній організації. Але помилилася і гроші пішли невідомо куди й кому. Єдина зачіпка була – це банк через який проводилася транзакція. На цьому і закінчилося.

Це стало початком кінця. Почалися безкінечні дзвінки, смс, повідомлення на електронну пошту. Я намагалася пояснити ситуацію та знайти компроміс. Кожній організації відправляла листи з проханнями відстрочити мій платіж і призупинити нарахування відсотків. Проте всі, як один, відповідали в один голос, що я не маю права їм щось пропонувати, а лише віддати борг з відсотками. Через місяць свого особистого пекла, дзвінки та повідомлення почали надходити моїй сестрі, близьким друзям, кумам, колегам та сусідам. Деякі представники від організацій почали відкрито погрожувати, використовуючи моїх друзів у соціальних мережах. Навіть не оминули мою 9 – річну дочку, погрожуючи розказати мою ситуацію її класному керівникові та батькам її однокласників. Колегам погрожували, що вони прикривають злочинця і їм доведеться платити гроші замість мене або на них чекає кримінальна відповідальність. Дійшли навіть до того, що дзвонили на роботу моєї сестри і погрожували усім співробітникам. Так триває і досі. Нескінченний потік дзвінків та смс в яких я вже не бачу якихось слів, лише постійні погрози, величезні суми для погашення. 

Виходу просто не бачу. Останньою краплею стало зменшення заробітної плати, розчарування в людині, яку кохала. Він дізнавшись про нинішню ситуацію з боргами просто зник з мого життя. А батьки поставили ультиматум – покинути якнайшвидше їхній дім, доки не виплутаюся з боргів.

Саме так я зараз і існую. Втративши все, я намагаюся не втратити свою репутацію перед рідними та друзями.

Якби я могла віддати усі борги, то так і зробила, але на жаль маю визнати одне – я банкрут як у фінансовому, так і в моральному розумінні.

Життя зупинилося. Я машинально виконую свою роботу, дихаю і прагну прокинутися після усього цього пекла.

ПОСИЛАННЯ НА ПРОВАДЖЕННЯ: https://reyestr.court.gov.ua/Review/105388509