⚠️ Увага! Задля протидії шахрайству ми публікуємо перелік офіційних ресурсів Юридичної компанії “Звільнимо”
ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК РЕСУРСІВ

Замовити зворотній дзвінок

Моя кредитна історія – Смаги Івана  Петровича, розпочалась з 04.01.2022 року, це день мого працевлаштування на представництво іноземного підприємства, на посаду директора. Мені був призначений випробувальний термін 3 місяці і, у разі його успішного завершення, була перспектива високого рівня заробітної плати. Однак, 24.02.2022 року розпочалася військова агресія російської федерації проти України, запроваджено військовий стан і ці події вкрай негативно вплинули на плани роботодавця, щодо розвитку бізнесу в Україні. Після успішного закінчення випробувального терміну, вже й мова не йшла про високий рівень заробітної плати. Однак, я все рівно залишився працювати на представництві іноземного підприємства, на посаді директора, з надією на краще майбутнє. Гроші в борг у мікрофінансових установ час від часу приходилося брати, але повертав борги своєчасно. Зокрема, з грудня 2022 року розпочалася затримка по виплаті заробітної плати, яка по факту тривала до 25 травня 2023 року. З кінця грудня 2022 року, стала відсутня можливість додаткового доходу, який був тривалий час В свою чергу, роботодавець повідомив, що розгляне моє питання протягом місяця. Протягом двох тижнів (це термін на повернення боргу) роботодавець не розглянув моє питання і я вимушений був звернутися до мікрофінансових установ задля отримання кредитних коштів з метою розрахуватися з другом. Я розумів наслідки звернення до мікрофінансових установ, але іншого шляху я не знайшов, а підвести друга та не повернути йому борг я не міг. На початку травня 2023 року роботодавець повідомив, що не в змозі надати мені безвідсоткову поворотну фінансову допомогу без пояснення причин. Таким чином, вимушений констатувати про вкрай складне фінансове положення. Іншими словами, я потрапив в «глибоку боргову яму», вибратися з якої я просто не в змозі, оскільки зароблених коштів ледве вистачає на життя та утримання дітей. Цивільна дружина, мати наших дітей, тимчасово безробітна. Співробітники мікрофінансових установ щоденно телефонують і вимагають повернення заборгованості. Пояснення, щодо мого поточного фінансового положення їх абсолютно не цікавлять, натомість щоденно вони повідомляють про збільшення боргу. 

Так і розпочалась моя боргова яма, з якої не маю сил вибратись, через необережність з оформленням одного кредиту для сплати іншого і, так до 2023 року, чим все сильніше та сильніше загнав себе у безвихідь. 

Таким чином, станом на сьогодні, згідно з даними УБКІ та особистими підрахунками, розмір моєї заборгованості складає приблизно більше 558,893.23 грн.

 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/117009196