⚠️ Увага! Задля протидії шахрайству ми публікуємо перелік офіційних ресурсів Юридичної компанії “Звільнимо”
ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК РЕСУРСІВ

Замовити зворотній дзвінок

Моя кредитна історія – Хорошок Марини Володимирівни (мати-одиначки відповідно до Витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження (додається), та члена малозазбеченої родини відповідно до Довідки №03-18/715 від 08.09.2023, виданої Чернігівською районною державною адміністрацією Чернігівської області) (додається), почалася ще в 2019 році. Перший кредит взяла, тому що донечка йшла в садочок, потрібно було одягти, взути, складатись на ремонти. На той момент я підробляла офіціантом, заробітня плата була мізерна, ще й паралельно навчалась. 

Я доньку виховую сама, тому просити допомоги не було звідки. Мій тато помер, коли я народила донечку (свідоцтво про смерть додається), а в мами ще на утриманні залишилась молодша сестра. З коштами було дуже скрутно.

Зрозумівши, що не зможу погасити кредит, я взяла ще один, щоб хоч перекрити відсотки. Адже мені колись вже погрожували, казали подумай про свою дитину. Залишивши дитину, поїхала до Польщі на заробітки в липні місяці 2019 року. Дуже тяжко було, плакала щодня, але розуміла що маю все віддати. По приїзду я закрила всі кредити. 

Потім у 2021 році захворіла донечка, я знову була вимушена взяти кошти в кредит. Зрозумівши, що погасити їх не зможу повністю, працювала на двох роботах, не бачивши як зростає дитина. Але виходу не було. Мама більше за кордон не пустила. Мама працювала, а бабуся та дідусь пенсіонери, їм складно сидити з онукою. Ця боргова яма тривала 2 роки, кредити тільки зростали а заробітньої не висталало. Добре, що допомогли знайомі одягнути донечку взимку. Для того щоб позбутись боргів, я звернулась до подружки, яка позичила мені кошти. Але їх не вистачило, для того щоб повністю закрити борг. 

Кредитори почали телефонувати родичам, вимагали повернути мій борг: мамі, бабусі, дідусю. Я намагалась домовитись з кожним, щоб розбити борг на частини, але вони не погоджувались. Тільки погрожували кожного дня, що зателефонують на роботу. Моральний стан був жахливий. Посеред ночі просинала і боялася, щоб знову не звонили.Однак в кінці літа 2023 року я зрозуміла, що все, це крапка, я не в силах здійснювати хоча б якісь платежі, адже я просто не маю як, не маю чим.

Так і розпочалась моя боргова яма, з якої не маю сил вибратись, через необережність з оформленням одного кредиту для сплати іншого і, так до 2023 року, чим все сильніше та сильніше загнала себе у безвихідь. 

Таким чином, станом на сьогодні, згідно з даними УБКІ та особистими підрахунками, розмір моєї заборгованості складає приблизно більше 207 510.40 грн.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/115653896