fbpx

Бізнес задіяв 83,5 мільярдів гривень за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”

handshake-6796386_960_720

В Україні бізнес отримав кредити на 83,5 мільярдів гривень за однією з державних програм. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Як проінформовано, з початку дії програми, а саме з лютого 2020 р., банки-учасники видали 32 946 кредитів. Зокрема, 23,3 мільярди гривень скеровано на рефінансування попередньо отриманих позик, 10 мільярдів гривень – на капітальні інвестиції та 50 мільярдів гривень – як антикризові кредити на поповнення оборотних коштів. Визначено, що найактивніше в програмі брали участь представники сільського господарства (43%), торгівлі та виробництва (27%). За регіональною класифікацією лідерами названі Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Київська області та Київ. Повідомляється також, що протягом останнього тижня банки-учасники програми підписали 385 договорів на суму понад 1 млрд гривень.

Нагадаємо, наприкінці 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про рекордні рівні кредитування бізнесу в Україні. За словами очільника Кабміну, в країні видали в три рази більше коштів за програмами пільгового кредитування, ніж у 2020 році. Голова уряду повідомив, що 65 млрд гривень кредитів видано в рамках програми “Доступні кредити 5-7-9%”, а 7 млрд гривень підприємці отримали за програмою “портфельних держгарантій. Мова – про розподілення пільгових коштів поміж 30 тисячами бізнесів з різних частин країни. Також в уряді анонсували запуск кількох інструментів, які здатні залучити малий та середній бізнес. Серед них згадали використання державних та регіональних програм кредитування, програму фінансового лізингу.