fbpx

Історія 306

Моя кредитна історія – Павленка Євгена Олеговича,  почалася в зв’язку зі складною життєвою ситуацією. Працюючи в компанії торговим представником, мені був потрібний  автомобіль, завдяки якому я міг заробити. В мене був у користуванні автомобіль марки ВАЗ, авто часто ламалось, тому потребувало багато уваги і коштів. 

Коли в країні почалась війна, запасні частини стали коштувати ще дорожче, а обслуговування авто потребувало все частіше. В цей період з роботою виникли певні складнощі, ми були близько місяця вдома, зарплату за цей період платили лише 50%, потрібно було харчуватись, платити квартплату, коштів не вистачало. Я шукав різний підробіток, аби хоч якось налагодити фінансовий стан в сім’ї. В мене є син від першого шлюбу, який проживає з колишньою дружиною, на канікули забираю до себе, на канікулах я вожу його в басейн, купую йому речі. В сина є деякі проблеми із здоров’ям, в нього плоскостопі ніжки, тому коли він приїздить до мене, ми замовляємо та купуємо йому ортопедичне взуття, вустілки. Також сину сплачую накопичувано-страховий поліс. 

Пізніше з роботою начеб то все налагодилось, почав виходити на більш стабільний дохід, але ставало важче сплачувати поліс сину, забезпечити сім’ю, та утримувати автомобіль, який майже перестав приносити дохід, а лише став більше витягувати кошти із сім’ї. В решті я залишився без роботи.

Перший кредит, який призвів до втягнення мене до боргової ями, я взяв 11.01.2023.
Я і раніше користувався кредитними коштами, та вчасно їх повертав. Мабуть це і був найтяжчий кредит, тому що довелось частину доходів, які я отримував заплатити за кредит і взяти наступний кредит для перекредитування, щоб не залишитись без коштів взагалі. І так почалось я взяв другий кредит, щоб перекрити перший, третій щоб перекрити і т.д.

Найбільше турбувало те щоб кредитори і колектори телефонували моїм рідним та близьким, я кожного дня був в стресовому і тривожному стані, майже не спав. В голові були лише одні думки де заробити кошти, аби закрити борги по кредитам. Став рідше спілкуватися з рідними та друзями. На разі я в пошуку стабільної роботи, не цураюсь жодної роботи, тому що в мене є певні фінансові зобов’язання перед сином і своєю сім’єю.

 

Я пояснював кредитним компаніям, що залишився без роботи, і в мене на разі фінансові складності. Кредитним компаніям було байдуже на мою складну ситуацію. Пропонували закрити кредит зі зменшеною ставкою, але таких коштів в мене немає. 

Наразі не маю змоги платити кредит, оскільки маю матеріально допомагати мамі й сину, а маю лише невеликі підробітки. 

Всі кредитні кошти фактично йшли на погашення попередніх боргів та на задоволення базових потреб, харчування. Джерела, за рахунок яких я намагався погасити борги – підробітки в таксі, на будівництві. Деякий час перебував на обліку в Центрі зайнятості, довідку додаю. Також шукав вакансії на rabota.ua.

Так і розпочалась моя боргова яма, з якої не маю сил вибратись, через необережність з оформленням одного кредиту для сплати іншого і, так до 2024 року, чим все сильніше та сильніше загнав себе у безвихідь. 

Зараз я вже банкрут та звільнився від боргів. Я дуже дякую компанії “Звільнимо”. Вони мені дуже допомогли, я нарешті розпочну життя з нової сторінки.

Отримайте безкоштовну консультацію

Деталі справи

Потрібна термінова допомога?

Зателефонуйте