fbpx

Історія 13

Моя кредитна історія – Грома Дениса Вікторовича,  почалася ще дуже давно. Я брав кредит на ремонт тільки придбаної квартири в новобудові. За ці кошти ще погасив кредит за автомобіль. Мені дуже хотілося жити в власній квартирі, так як повинна була народитися друга дитина. Кредит сплачував вчасно, але квартира була під заставою. Прийняли рішення взяти в банках інші кредити та погасити кредит в Приватбанку повністю та зняти заборону з квартири. Нові кредити теж сплачували вчасно, але сума погашення не влаштовувала. Курс долара почав стрімко підійматися, та банки в односторонньому порядку збільшили платежі. Хоч я і працював офіційно, була маленька дитина, яка потребувала догляду, заробітна плата не піднімалася, дружина тимчасово не працювала, та старший син зростав. В 2017 році син поступив в медичний університет, кожен місяць треба було платити за квартиру та на проживання 5 років. 

В 2021 році в мене почалися проблеми з автомобілем, три рази я капітально ремонтував, та ще потрапив в дорожньо-транспортну пригоду (оскільки автомобіль мені потрібно було, щоб потрапити на роботу, робив по змінах). Також в серпні 2021 року дружина звинуватила мене в подружній зраді, що мені прийшлося пережити: три рази їздив до полі графолога, але все рівно не вірила, це тягнулося два роки, постійно починаючи з 2022 року пив сильні заспокійливі таблетки. В жінки проблеми по здоров’ю, приходилося часто робити аналізи в СІНЕВО, та купляти ліки. 

Довелося взяти в мікрофінансових організаціях кредити, щоб розрахуватися. Ці кредити вчасно сплачував до 24.02.2022. Перед війною (за 8 днів до війни) я змінив роботу, на якій я пропрацював 14 років на більш перспективнішу. Завод, на який я перейшов працювати закрився, знайшли слід з Росії. Хоч 9 місяців вони платили, але зарплатня була дуже малою, 05-07 ставки. Роботи не було, оскільки велись бойові дії в районі. 

Три місяці банки не турбували, а з травня 2022 року почали настійливо просити щоб погашати кредити. Деякі банки йшли на зустріч, та робили реструктуризацію, але тіло і відсотки не змінилися, тільки термін збільшився, але все рівно погашав їх, позичав гроші в фізичних осіб, та платив вчасно. В країні війна, мобілізація, офіційно на гарну зарплатню не влаштуєшся, підробляв неофіційно де міг, брався за саму різноманітну роботу не шкодуючи себе, але все рівно вчасно сплачував. 

Почалися психологічні проблеми. Весь тягар був на мені. Піклуватися про сім’ю та вчасно все сплачувати. Дружина сплачувала тільки за комунальні послуги, залишки від її зарплатні йшли на харчування. Так я дійшов до піка в листопаді 2023 року, що вже не було змоги покривати кредити. На роботу влаштувався тільки 7 листопада 2023 року, поки два місяці на випробувальному періоді. 

Так і розпочалась моя боргова яма, з якої не маю сил вибратись, через необережність з оформленням одного кредиту для сплати іншого і, так до 2023 року, чим все сильніше та сильніше загнав себе у безвихідь. 

Таким чином, станом на сьогодні, згідно з даними УБКІ та особистими підрахунками, розмір моєї заборгованості складає приблизно 712 242,96 грн.

Зараз я вже банкрут та звільнився від боргів. Я дуже дякую компанії “Звільнимо”. Вони мені дуже допомогли, я нарешті розпочну життя з нової сторінки.

Отримайте безкоштовну консультацію

Деталі справи

Потрібна термінова допомога?

Зателефонуйте